Ozon Tedavisi

Ürün Kategorileri

Özel Fizyorad Cerrahi Tıp Merkezi

Ozon Tedavisi

Ozon (O3), üç adet oksijen atomundan oluşmaktadır. Oda sıcaklığında gaz halinde bulunur. Renksiz ve kendine has karakteristik bir kokusu vardır. Tıbbi ozon, %95 oksijen, %5 ozon gazlarının karışımından elde edilir. Ozon plazmada saniyeler içinde oksijen ve ozonoid moleküllerine dönüşür.Ozonoid ise serbest oksijen türevleri ve lipidperoksidasyon türevlerine dönüşür. Bu ürünler çoklu biyolojik yanıtları tetikleyerek başlatır. Dokuların daha fazla oksijenlenmesi, bağışıklığın artması, damar çeperinin genişlemesi, kan dolaşımının artırılması, kanın yoğunluğunda azalma, hücre yenilenmesi, antioksidan kapasitenin artırılması ve toksinlerin atılımını sağlar. Yüksek doz ozon harici uygulamada bakteri, virüs ve mantarlara karşı etkilidir. Canlı doku hücrelerinin antioksidan kapasiteleri olduğundan dokular üzerinde hasar verici bir etki oluşturmaz.

Uygulama şekilleri

  • Major ozon: En yaygın kullanılan yöntemdir. Sistemik etki elde edilir. Hastadan 100 ml kan alınır. Hastanın genel durumuna göre doz ayarlanarak kan ozonlanır ve hastaya damar yoluyla geri verilir.
  • Minor ozon: Hastadan alınan 1-3 ml kan ozonla karıştırılır ve kas içi enjekte edilir.
  • Eklem içi enjeksiyon
  • Kas içi enjeksiyon
  • Torbalama ozon

Ozon tedavisinin faydalı olduğu hastalıklar

Enfekte yaralar, bası yaraları, kronik ülserler, diyabetik ayak ve yanıklar, hipertansiyon, şeker hastalığı, dolaşım yetersizliğine bağlı hastalıklar, bel, boyun fıtığı, eklem kireçlenmeleri, kronik yorgunluk sendromu,fibromiyalji, alerji, astım, otoimmün hastalıklar (romatoidartrit, ankilozanspondilit, multipl skleroz), bunama, kronik obstrüktif akciğer hastalığı, sedef hastalığı, dermatit

Ozon tedavisinin uygulanamayacağı durumlar

  • Favizm (bakla zehirlenmesi, glukoz 6 fosfat dehidrogenaz enzim eksikliği)

  • Kanama bozukluğu

  • Kontrolsüz hipertiroidi (Zehirli guatr)
  • Organ nakli olan kişiler

Tıbbi Ozon nedir?

Ozon (O3), üç adet oksijen atomundan oluşmaktadır. Oda sıcaklığında gaz halinde bulunur. Renksiz ve kendine has karakteristik bir kokusu vardır. Tıbbi ozon, %95 oksijen, %5 ozon gazlarının karışımından elde edilir.

Ozon tedavisi hangi mekanizmayla etkili olmaktadır?

Ozon plazmada saniyeler içinde oksijen ve ozonoid moleküllerine dönüşür. Ozonoid ise serbest oksijen türevleri ve lipid peroksidasyon türevlerine dönüşür. Bu ürünler çoklu biyolojik yanıtları tetikleyerek başlatır. Dokuların daha fazla oksijenlenmesi, bağışıklığın artması, damar çeperinin genişlemesi, kan dolaşımının artırılması, kanın yoğunluğunda azalma, hücre yenilenmesi, antioksidan kapasitenin artırılması ve toksinlerin atılımını sağlar. Yüksek doz ozon harici uygulamada bakteri, virüs ve mantarlara karşı etkilidir. Canlı doku hücrelerinin antioksidan kapasiteleri olduğundan dokular üzerinde hasar verici bir etki oluşturmaz.

Ozon hangi şekillerde uygulanır?

Major ozon: En yaygın kullanılan yöntemdir. Sistemik etki elde edilir. Hastadan 100 ml kan alınır. Hastanın genel durumuna göre doz ayarlanarak kan ozonlanır ve hastaya damar yoluyla geri verilir.
  • Minor ozon: Hastadan alınan 1-3 ml kan ozonla karıştırılır ve kas içi enjekte edilir.
  • Eklem içi enjeksiyon
  • Kas içi enjeksiyon
  • Torbalama ozon

Ozon tedavisinin faydalı olduğu hastalıklar nelerdir?

Enfekte yaralar, bası yaraları, kronik ülserler, diyabetik ayak ve yanıklar, hipertansiyon, şeker hastalığı, dolaşım yetersizliğine bağlı hastalıklar, bel, boyun fıtığı, eklem kireçlenmeleri, kronik yorgunluk sendromu, fibromiyalji, alerji, astım, otoimmün hastalıklar (romatoid artrit, ankilozan spondilit, multipl skleroz), bunama, kronik obstrüktif akciğer hastalığı, sedef hastalığı, dermatit

Ozon tedavisinin uygulanamayacağı durumlar nelerdir?

Favizm (bakla zehirlenmesi, glukoz 6 fosfat dehidrogenaz enzim eksikliği), kanama bozukluğu, kontrolsüz hipertiroidi (zehirli guatr), organ nakli olan kişiler

Detaylı bilgi almak için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Bizi Arayın
Yol Tarifi
X
Bize yazın, çevrimiçiyiz!
WhasApp Destek Hattı