Kök Hücre Tedavisi

Ürün Kategorileri

Özel Fizyorad Cerrahi Tıp Merkezi

Kök Hücre Tedavisi

MEZENKİMAL KÖK HÜCRE(SVF) TEDAVİSİ

Kök hücreler kendilerini yenileyebilme ve farklılaşma yeteneğine sahip hücrelerdir.

Henüz özelleşmemiş fakat vücuttaki diğer hücrelere farklılaşabilen, hasar görmüş dokuları yenileyebilen ana hücrelerdir. Bu hücreler çok farklı tıp alanlarında farklı amaçlarla kullanırken ortopedik hastalıkların tedavisinde hasarlı dokuları yenilemekte kullanılır. Kök hücrenin temel özelliklerinden biri ise bu hücrenin özelleşmiş olmaması ve bu sayede diğer hücrelere farklılaşabilmesidir. Bu özellikleri sayesinde bu hücreler kalp kası hücreleri, kan hücreleri ve sinir hücreleri gibi özelleşmiş hücrelere kaynaklık edebilirler. Hücreler nakil edildiklerinde alıcıda hasarlı dokuyu yenileyebilme özelliğine sahiptir. 

KÖK HÜCRELER NEREDEN ELDE EDİLİR?

Embriyodan, fetüsten ve insanın kendi kemik iliği, yağ ve kanından elde edilebilir. Ortopedik tedavide kullanılan kök hücreler stromal vasküler fraksiyon adı verilir. Çeşitli yöntemler elde edilmekle beraber bizim kullanım şeklimizde göbek yağından elde edilen saf yağın yıkama filtre ve özel santrifüj cihazları ile stromal vasküler fraksiyonun(KÖK HÜCRE) elde edilmesidir.


KÖK HÜCRE DOKULARI NASIL İYİLEŞTİRİR?

Mezenkimal kök hücreler insan vücudunda var olan hücrelerdir. Bu hücreler hasarlanmış dokulara verildiğinde o dokulardaki hücrelerle iletişime girerek o hücreleri tanır ve hasar bölgesinde salınan sinyalleri algılayarak hasar bölgesine yerleşir ve oradaki dokulara dönüşerek iyileşmeyi sağlar. Buradaki temel olay hasar gören bazı dokularımızın kendilerini yenileme özelliklerinin olmaması veya sınırlı olması bu amaçla vücudun otolog mezenkimal hücrelerini doku tamiri amacıyla hasarlı bölgelere vererek hiçbir yan etki taşımayan mükemmel bir tedavi seçeneğidir.

KÖK HÜCRE TEDAVİSİ NASIL YAPILIR?

Kök hücre tedavisi steril ameliyathane ve şartlarda uygun hasta seçimi sonrası günübirlik yatış ile yapılır. Hasta işlemden 1-2 saat sonra evine yürüyerek gidebilir. Hastanın genellikle göbek bölgesinde lokal bir anestezi ağrı hissetmeden yapılan anestezi sonrası cilt altından subkütan doku altından gerekli miktarda yağ ince bir kanül yardımı ile alınır. Hazırlama işlemi bir saat süren kök hücreler hastaların durumuna ve ihtiyaçlarına ve yerine göre koşullandırılmış plazma ve doku yenileyici kolojenle birlikte verilir. KÖK TEDAVİSİ BİR AMELİYAT DEĞİLDİR.


KÖK HÜCRE TEDAVİSİ HANGİ HASTALIKLARA YAPILIR?

Çok geniş kullanım alanı olmakla beraber kas iskelet sistemindeki her türlü bağ doku, kıkırdak, eklem, kas dokusu ve lif yırtıklarında doğru hastalarda kullanılır. (Omuz lif yırtıkları, omuz tendon hasarları, kas yaralanmaları, fibromyalji, menisküs , diz ve kalça kireçlenmeleri, kırık sekelleri vs.)
Kök hücre tedavisi özellikle kemiklerde ve kıkırdaklarda;
  • Erken dönemde kıkırdak hasarlanması başlamış
  • Kıkırdak hasarı olan ancak ameliyat olmak istemeyen hastalarda
  • Kıkırdak hasarları dışında kas, tendon yaralanmalarında, kalça ve dizde erken dönemde tanı konulan kemik beslenme sorunu olan hastalarda
  •  

KÖK HÜCRE TEDAVİSİ KİMLERE YAPILIR?

Her yaş grubundan hastaya uygulanabilir? Hasta seçimi kök hücre tedavisinin temel dinamiğidir. Her hastada kullanılır gibi görünse de kullanılacak dokunun kendini yenileme karakteri, kullanılacak dokudaki oluşmuş hasarın miktarı, hastanın kullandığı ilaçlar veya hastanın sağlık durumu yaşı ve beklentisi tedavinin başarısını belirler. Bu yüzden mezenkimal kök hücre tedavisinde hekimin deneyi hastaya verebileceklerini doğru ifade etmesi çok önemlidir. Mezenkimal Kök hücre tedavisi cerrahiye rakip bir tedavi değil ve tek başına bir mucize değildir.

KÖK HÜCRE TEDAVİSİ KİMLERE YAPILMAZ?

80 yaş üstü ileri düzey hasarı olan hastalara, aktif kanser tedavisi gören hastalara, aktif tüm vücudunda yaygın enfeksiyon olan (Sepsis) hastalarına , aşırı kanama eğilimi olan hastalara ,ağır koroner ve kalp yetmezliği olan hastalara önerilmez.


KÖK HÜCRE TEDAVİSİ AĞRILI BİR İŞLEM MİDİR?

Kök hücre tedavisi profesyonel ellerde ağrısız bir işlemdir. Mezenkimal kök hücre elde edinilmesi işleminde hastaları durumuna yaşına ve yapılacak bölgeye göre anestezi seçeneği seçilebilir. Mezenkimal kök hücre tedavisi genellikle sadece lokal anestezi ile ve hastayla birebir konuşularak yapılır. Hasta işlem sonrasında ağrı hissetmeden odasına alınır ve bir iki saat dinlendirilerek hasta yürüyerek taburcu edilir.


KÖK HÜCRE TEDAVİSİNDE GENEL ANESTEZİ Mİ YAPILIYOR?

Kök hücre tedavisi normalde lokal anestezi le yapılır. Hastalar kaygı duyuyorsa veya ağrı eşiği düşükse genel anestezi altında da uygulanabilir.

KÖK TEDAVİSİNDE HASTANEDE YATMAK GEREKLİ Mİ?

Hayır hastalar işlem sonrası aynı gün taburcu olur?

KÖK HÜCRE TEDAVİSİ SONRASINDA AĞRI OLUR MU?

Hayır ağrı olmaz.

KÖK HÜCRE TEDAVİSİ DİKKAT ETMELİ MİYİM?

Hastalara kök hücre tedavisi yapılmadan önce ayrıntılı görüntüleme ve gerekliyse kan testleri yapılır. Hasta işlemden hemen sonra taburcu edilir ve hastaya kısa süreli antibiyotik ve gerekli olursa analjezik ile taburcu edilir. Hastaya 2-3 gün kadar istirahat etmesi önerilir bu dönemde hasta aktif pasif egzersizler yapar ve birinci haftanın sonunda hasta enjeksiyon yerleri açısından kontrol edilir. Hasta işlem sonrası gündelik hayatına döner ancak ağır fiziksel işlerde çalışanların en azından bir ay dinlendirilmesinde fayda vardır. Hastaların bu dönemden ilk altı ay geçene kadar gündelik hayatlarındaki hekiminin önerdiği kurallara uyması tedaviden alacağı faydayı en üst düzeye çıkarır.

KÖK HÜCRE TEDAVİSİ SONRASINDA NORMAL HAYATIMIZA NE ZAMAN DÖNEBİLİRİM?

2-3 gün içerisinde normal hayatınıza dönersiniz.

KÖK HÜCRE TEDAVİSİNİN HERHANGİ BİR YAN ETKİSİ VAR MIDIR?

Mezenkimal kök hücreler zaten doğal olarak bulunan hücreleredir. Kök hücre hazırlama işlemin dede herhangi bir ışın ilaç veya malzeme kullanılmamaktadır. Tamamen hastada yapılan işlem otolog mezenkimal kök hücrelerin steril şartlarda hazırlanması ve dokuya verilmesi şeklinde gerçekleşir.

KÖK HÜCRE TEDAVİSİ SGK TARAFINDAN KARŞILANIR MI?

Hayır karşılanmaz.

KÖK TEDAVİSİNİN ÜCRETİ NE KADAR?

Kök hücrenin maliyetini tamamen uygulanacak bölge, hasarın boyutu ve yeri, eşlik etmesi gereken tedaviler belirler. Bu konuda doğru hekimle görüşmelisiniz.

KÖK HÜCRE TEKRAR EDİLİR Mİ?

Bu konuda kesin kurallar olmamakla beraber diğer tedaviler gibi destek dozlarına ihtiyaç duyulmaz. Tek dozda başarı sağlanırsa tek seferlik bir tedavidir. Tekrar yapılmasında tıbben sakınca yoktur.

PRP KÖK HÜCRE TEDAVİSİ MİDİR?

PRP kök hücre tedavisi değildir. PRP içinde de kandan gelen az miktarda kök hücre olduğundan zaman kök hücre olarak adlandırılır.

KÖK HÜCREDE MALİYETİ VE BAŞARIYI BELİRLEYEN FAKTÖRLER NEDİR?

Kök hücrede maliyeti belirleyen ana faktörler kullanılan kitin kalitesi ve güvenilirliği, hastanın uygulama alanlarının sayısı ve bu tedavini doğru şartlarda en deneyimli hekim tarafından yapılmasıdır.

KÖK HÜCRE TEDAVİSİ SIRASINDA BAŞKA NELER KULLANIYORSUNUZ?

Kök hücre tedavisi sırasında kandan elde edilen koşullandırılmış plazma ve yüksek yoğunluklu kolojen tedavisini birlikte uygulamaktayız.


 

Detaylı bilgi almak için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

  • Ortopedik Hastalıklarda Kök Hücre Tedavisi
    Kök hücre tedavisinin çok geniş kullanım alanı olmakla beraber kas iskelet sistemindeki her türlü bağ doku, kıkırdak, eklem, kas dokusu ve lif
    Detaylı Bilgi
  • Mezenkimal Kök Hücre Tedavisi
    Kök hücreler kendilerini yenileyebilme ve farklılaşma yeteneğine sahip, henüz özelleşmemiş fakat vücuttaki diğer hücrelere farklılaşabilen,
    Detaylı Bilgi
  • Kimlere Yapılır?

    Her yaş grubundan hastaya uygulanabilir? Hasta seçimi kök hücre tedavisinin temel dinamiğidir. Her hastada kullanılır gibi görünse de k
    Detaylı Bilgi
  • Bizi Arayın
    Yol Tarifi
    X
    Bize yazın, çevrimiçiyiz!
    WhasApp Destek Hattı