Özel Fizyorad Cerrahi Tıp Merkezi

Röntgen



Organların, özellikle de kemiklerin görüntülenmesine yardımcı olan hızlı ve acısız bir şekilde sonuç veren görüntüleme yöntemi dijital röntgen cihazı olarak adlandırılmaktadır.

Dijital Röntgen Çekimi Nasıl Yapılır?
Dijital röntgende hastalar  için farklı yöntemler olabilmektedir. Örnek bağırsak röntgeni üzerinden verilebilir. Kalın ya da ince bağırsak röntgeni çekileceği zaman işlem öncesi herhangi bir gıda tüketmemeli ve bağırsaklar temizlenmelidir.

En çok  istenen tetkiklerden biri de akciğer röntgenidir. Bu röntgen çekimi esnasında ekstra herhangi bir madde kullanılması gerekmez. Akciğer için dijital röntgen çekimi doğrudan yapılabilmektedir. Hasta şikâyetlerine göre teşhis yöntemleri farklılık gösterdiği için tek bir röntgen biçimi yoktur.

Dijital Röntgenin Avantajları Nelerdir?
Dijital röntgenin avantajları;

  • Film yerine doğrudan bilgisayara aktarım yapılabilmesi
  • Çok daha hızlı çekim yapılabilmesi
  • Eski tip cihazlara göre daha kaliteli çekimler yapılması
  • Radyasyon maruziyetinin çok daha az olması.

Dijital Röntgen Çekimi Zararlı mıdır?
Dijital röntgen çekimleri sırasında x ışınlarından yararlanıldığı için belli bir miktar radyasyona maruz kalınmaktadır. Bu radyasyon miktarı yetişkin insanlara çok fazla bir zarar vermez ancak hamile kadınlar için dijital röntgen çekimi sakıncalıdır. Çünkü hamilelerde röntgen çekimi, anne karnındaki bebekte çeşitli anomaliler; zeka, büyüme ve gelişme evresinde gerileme, genetik bozukluklar vb. riskli durumlara sebep olabilmektedir.

Bizi Arayın
Yol Tarifi
X
Bize yazın, çevrimiçiyiz!
WhasApp Destek Hattı